BLOG

Законно ли е да сложим електропастир?

декември 26, 2020

Много животновъди се насочват към използването на електропастири, за да контролират стадата си, и да не позволят на животните да избягат от имотите за паша. Тези устройства са придружени от електрически въжета и огради, като предизвикват електрошок, ако животното се докосне до тях. Този електрически ток не е опасен за живота на добитъка и не води до наранявания или травми.

Позволено ли е използването на електропастири?

Да, няма закон, който да забранява използването на електропастири. Ако покрай имота Ви минават хора, трябва да се постави предупредителна таблека, в която се упоменава, че по оградните въжета минава ток. Това е напълно достатъчно от гледна точка на закона. Тук отбелязваме, че електричеството, не е опасно за живота на хората, но може да доведе до лек стрес при досег.

Разполагане на електропастир в общински имот

Електропастирът в общински имот може да бъде разположен, но след като това бъде съгласувано със съответната община. И тук водещото правило е да се сложи необходимото предупреждение за електрическите огради. Що се касае до приложението на устройствата в лични имоти, то там не се изисква специално разрешително.

Много хора вече се довериха на електропастирите и не сгрешиха. Вие също можете да го направите, като видите офертите в сайта ни. Тук ще получите и професионална консултация от опитни експерти, които ще Ви дадат съвети за инсталацията на електропастира, неговото разполагане в имота и други важни неща. Не се колебайте да се свържете с нас използвайки контактната форма в сайта.

В обобщение

Електропастирите са напълно законни. Те могат да бъдат инсталирани във вашите ферми и имоти. Можете да ги използвате, както за защита на животните от бягство, така за предпазване от нахлуване на диви животни във ваши градини, конюшни и други. Очаквайте и още новини от elektropastiri.bg през новата 2021 година, а ние Ви пожелаваме всичко най-добро и много успехи във фермерския живот!

 

POST A REPLY

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *